Skrönor om Lars Anders Andersson(Lassin Antti), Moskojärvi

Lassin Antti som var affärsman och gjorde resor runt byar och samhällen fick höra om människans flygförsök. Lassin Antti som var känd för sin uppfinningsrikedom och fantasi. När han kom hem från en av hans många affärsresor hade han en klar bild av hur han skulle få människan att flyga som en fågel.

Han samlade en försvarlig mängd näver och vidjor och började tillverka vingar. Till startbana hade han utsett ladugårdstaket.

Det hade hunnit bli höst innan han var färdig med sin vingkonstruktion, gödselstacken i ladugårdsgaveln hade vuxit rejält och låg och jäste av kornas svampdiet och spyflugorna svärmade runt dynghögen.

Så en varm  höstdag då luften dallrade av värmen hade Lassin Antti vingarna klara och den första provflygningen kunde starta. Tänk att fri såsom fågeln ta sig en tur runt Moski.

Lassin Antti klev upp på ladugårdstaket, tog på sog nävervingarna och gjorde några prövande vingslag som en örnunge innan den lämnar boet. Med fårskinsmössan nerdragen över öronen tog han sats längs ladugårdstaket, bredde ut vingarna och tog språnget ut från taknocken, men tyvärr bar inte vingarna, dessa vek sig och han gjorde en störtdykning huvudstupa i dynghögen så endast benen syntes. Han räddades från en säker kvävningsdöd av en närstående åskådare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0